In deze blog ga ik je 5 tips geven om een lange wand in de woonkamer sfeervol in te richten.

Woonkamers met een u-vorm

Veel woonkamers tegenwoordig hebben een u-vorm. Het zitgedeelte is  in verhouding kleiner en er is een brede doorgang met een enorme lange wand. En die lange wand is nou precies het probleem. Wat doe je daar nou mee?

Veel losse spullen zorgen voor onrust

Misschien weet jij je daar ook geen raad mee en heb je allemaal losse  meubelstukken langs de wand gezet om het maar een beetje op te vullen. De ruimte voelt onrustig, je bent niet tevreden.

Ik zal me even voorstellen, ik ben Petra de Wit. Ik geef advies aan particulieren omtrent alle vragen over hun interieur. Ik help ze meer balans in hun huis te brengen. in deze blog geef ik je antwoord op de vraag die mij elke keer weer gesteld word: hoe kan ik een lange wand mooi inrichten, zonder dat het rommelig en onrustig wordt? Doe je voordeel met de onderstaande 5 tips.

5 praktische tips om een lange wand in de woonkamer sfeervol in te richten.

Tip 1: Verbind de ruimte met elkaar

Maak van de lange wand een hele lange kastenwand. Begin met de kasten in het zitgedeelte en laat deze doorlopen tot een deel in de keuken. Zo verbind je de 3 delen van de ruimte met elkaar. Kies voor halfhoge kasten of voor lage kasten waar je allemaal schilderijen, foto’s en decoratie op kunt zetten.

Tip 2: doorbreek de lange wand

De lange wand kun je doorbreken door een kast met de smalle kant tegen de muur te plaatsen. Maar planten zijn er ook goed voor te gebruiken. Zet er bijvoorbeeld een boompje neer, een grote plant in een pot of een hele grote vaas met takken er in. Trek de plant naar voren zodat deze een stuk de ruimte in komt, er ontstaat als het ware een hoekje waardoor de lange wand doorbroken wordt.

Tip 3: maak een ensuite kamer

Plaats aan beide kanten waar het smalste deel van de woonkamer begint 2 kasten tegenover elkaar. Je creëert als het ware een ensuite kamer. Door de ruimte in meerdere hoekjes op te splitsen voelt de ruimte gezelliger aan. Je creëert een zithoek, een apart gedeelte voor de eettafel en de keuken. Het worden zo allemaal aparte gedeeltes en toch horen ze bij elkaar. Je kunt kiezen voor open vakkenkasten die je met de smalle kanten tegen de muur aan plaatst of je zet 2 kasten aan elke kant met de achterkanten tegen elkaar aan. Er ontstaat een kastenblok met veel opbergruimte. In totaal zet je er dus 4 kasten neer.

Tip 4: creëer een extra zitplek

De lange wand wordt vaak gebruikt voor losse kasten, teveel kleine meubels maken de ruimte onrustig en druk. Plaats één kast tegen de lange wand en gebruik het smalste deel van de ruimte  voor een extra zitplek met 2 stoelen. Het ligt er natuurlijk aan hoe breed dat deel van je kamer is, dus pas de maat van de stoelen daar op aan. 2 luchtige stoelen, die je iets van de muur afzet met een tafeltje en een bos bloemen of andere decoratie er op doen het goed. Met de decoratie breng je meer hoogte aan en dat betekent meer spanning in de ruimte.

Tevens is dit een erg praktische oplossing als je de zithoek niet te vol wilt proppen met allemaal stoelen en banken. Deze stoelen kun je makkelijk bijschuiven als er meer bezoek is.

Tip 5: kies voor een ronde eettafel

Een langwerpige eettafel benadrukt de lange lijn van de muur, en als er dan ok kasten in dezelfde lijn staan ontstaan er snel heel erg veel losse meubels langs de lange wand. Om dit te doorbreken kun je kiezen voor een ronde eettafel. De ronde lijnen maken alle harde en rechte lijnen van de andere meubels zachter, en de tafel voelt door zijn ronde vorm minder als een obstakel.

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT MIX IN STIJL

Naar aanleiding van je vraag neem ik telefonisch of per e-mail contact met je op, vul daarom je gegevens zo volledig mogelijk in zodat ik je goed kan helpen.

Sending

©2017 Mix in Stijl. All right reserved. Website created and supported by Whale agency / F5 Online.

Log in with your credentials

Forgot your details?